Щоб літо було… красивим!

Влітку наша шкіра потребує ретельного догляду не менше ніж взимку. І якщо літнє сонце здається більш лояльним до шкіри, ніж морозний вітер, то це лише ілюзія.

Але влітку, порівняно із зимою, в наших руках явний козир – свіжі овочі та фрукти.  Якщо вам набридло витрачати шалені гроші на магазинні засоби догляду, спробуйте скористатися старими бабусиними рецептами. Вони допоможуть наситити шкіру вітамінами не гірше, ніж дорогі аналоги у красивих баночках.

Не обов'язково купувати дорогі, екзотичні фрукти. Вирощені у власному городі овочі часом здатні принести набагато більше користі, щойно зірвані з грядки вони максимально насичені всіма необхідними для шкіри вітамінами. Маски влітку найкраще робити у вечірні години, після зняття макіяжу і нікуди не поспішаючи. Збагачення шкіри вітамінами і подальший нічний відпочинок здатні творити чудеса - на наступний ранок в дзеркальному відображенні можна буде побачити дівчину з сяючим обличчям.

  * Літні маски для обличчя обов'язково повинні бути максимально вітамінізовані. Городні овочі, фрукти і ягоди з саду, трави з луків вважаються ідеальною основою для догляду за обличчям в теплі сезони року. 
• Перед використанням вперше приготовленої маски необхідно завжди попередньо тестувати її на шкірі зап'ястя. 
• Більша частина вітамінів втрачається при термічній обробці, тому при можливості і залежно від рецепта всі компоненти повинні використовуватися в натуральному вигляді. 
• Літні маски завжди повинні бути свіжими, приготований склад не потрібно зберігати в холодильнику, так як основна частина корисних компонентів просто зруйнується.

 З коренеплодами 
Треба взяти одну моркву, по кореню селери і петрушки. Всі коренеплоди миються і натираються на самій дрібній тертці, після чого змішуються з двома попередньо розтертими жовтками.

 З травами 
Листочки м'яти, кріп, квітки ромашки і троянд, шавлія, липа беруться в однаковій кількості і подрібнюються в кавомолці. Отриманий порошок використовується для приготування настою, для нього буде потрібно 6 ложок сухої трави і стакан окропу. Після охолодження запашної рідини в ній змочують серветку і накладають її на обличчя, залишаючи на 20 хвилин.

 З петрушкою 
Листя і гілочки петрушки добре подрібнюються і перемішуються в однаковій пропорції зі сметаною. Цілюща маска допомагає при підвищеній сухості, зменшує пігментацію і захищає від ультрафіолету.

  З кавуном 
М'якоть кавуна без кісточок необхідно розім'яти і накласти на обличчя. Подібну маску косметологи рекомендують робити при сухій шкірі, вона також добре впливає і на колір обличчя.

  З буряком 
Натерта буряк змочується зверху соком з лимона, потім в неї вводиться сметана і подрібнена в кашку петрушка. Подібний склад добре пом'якшує шкіру обличчя, використовується як при жирній, так і при комбінованій шкірі.

 З ягодами 
Садову полуницю, суницю з лісу і черешню без кісточок потрібно розім'яти виделкою. В приготоване пюре вводяться вершки, і вся суміш розподіляється на обличчі.

З кавуна

М'якоть кавуна потрібно розім'яти і накласти на шкіру обличчя. Чекаємо 15 хвилин і змиваємо теплою водою. Маска зволожує суху шкіру і покращує колір обличчя.

Яблучна маска

Одну столову ложку яблучного пюре потрібно змішайте з жовтком і столовою ложечкою молока. Суміш наносимо на обличчя, чекаємо 20-25 хвилин, змиваємо холодною водою.

Відбілююча з соком петрушки

Свіжовичавлений сік петрушки потрібно змішати зі сметаною у рівних кількостях. Отриману масу нанести на обличчя і зачекати 15 хвилин. Змиваємо прохолодною водою. Маска насичує шкіру вітамінами, а ще тонізує і злегка відбілює.

Універсальна маска з дині

Диню порізати на шматочки і подрібнити у кашку. На дві столові ложки дині потрібно взяти столову ложку сметани і чайну ложку меду. Готову суміш нанести на обличчя приблизно на 15 хвилин. Змити теплою водою.

 З мати-й-мачухою 
Трави влітку готові до використання раніше, ніж фрукти і овочі, тому балувати шкіру обличчя літньої маскою з рослин вже можна в травні - на початку червня. Трава мати-й-мачухи подрібнюється ножем або блендером. Столова ложка свіжої зелені змішується з молоком так, щоб вийшла досить густа суміш.

 З м'ятою 
Дві столові ложки свіжого листя м'яти заварюються стаканом окропу. Після охолодження в настої змочується тканинна серветка, яка повністю накладається на обличчя. М'ятний компрес добре допомагає після надмірного впливу сонячного випромінювання, заспокоює роздратування жирної шкіри обличчя.

  З огірком 
Потрібно приготувати дві столові ложки м'якоті огірка, в нього додається сік з лимона. Маска наноситься на обличчя, після висихання просто забирається. Для того, щоб ефект закріпився, особа не миють годину і більше. Огірковий рецепт підходить для освітлення веснянок і пігментних плям і добре насичує шкіру вологою.


Повернутися
15.07.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...