Нігті - не лише красиві, а й здорові!

Доглянуті руки та чисті нігті свідчать не лише про охайність, а й про здоров’я. Здорові і міцні нігті в нинішній час для більшості жінок стають дуже великою рідкістю. Не зважаючи на досить значний перелік всіх сучасних оздоровлюючих і зміцнювальних засобів, призначених для нігтьової пластинки, число людей, які скаржаться на ламкі, крихкі і слабкі нігті невблаганно зростає.

Пік скарг такого роду доводиться, як правило, на осінньо-зимовий період, тому, що саме в даний час, крім усього іншого, руки піддаються різким перепадам температур, обвітрюванню та дії морозу.

Чому ж вони стають ламкими? Як зуміти уникнути цього? 

Чому шаруються нігті? Ви прагнете правильно харчуватися, ведете здоровий спосіб життя і не перестаєте експериментувати з народними засобами по зміцненню нігтів, а вони продовжують зрадницьки ламатися і шаруватися, і підводять вас в найвідповідальніший момент? Проблема, швидше за все, криється усередині вашого організму. Через нестачу необхідних вітамінів і корисних мікроелементів нігті шаруються, кришаться і виглядають непрезентабельним чином.

Крім фактора спадковості або наявності якихось захворювань, часто ми шкодимо самі станом своїх нігтів, притому, навіть не розуміючи цього. Це відбувається в результаті незбалансованого харчування, неправильного догляду за нігтьовими пластинами або ж взагалі його відсутність, надмірно часте нанесення лаків яскравих кольорів. Крім цього, на їх стан згубний вплив мають стресові ситуації, в результаті чого платівка стоншується – ніготь ламається.

Дефіцит кальцію в організмі людини і різних мікроелементів (заліза і кремнію) також веде до розшарування й ламкість нігтьових пластин. Давно доведено те, що більшість миючих речовин і продуктів побутової хімії завдають серйозної шкоди здоров’ю рук, але, на жаль, з незрозумілих причин мало хто надягає спеціальні рукавички перед миттям посуду чи процесом проведення прибирання. Також через цих причин можуть виникнути білі плями на нігтях.

Те ж саме відноситься і до модниць, які звикли до постійного манікюру з використанням лаків ультрамодних, яскравих кольорів. Лаки, а також засоби для нігтів, які містять в собі формальдегіди і ацетон, обов’язково пошкоджують пластину, не даючи їй можливості відновитися надалі природним шляхом. Якщо ж додати до цього неправильне неповноцінне харчування, яке позбавлене вітамінів, ламкі нігті стануть для вас абсолютно логічним і закономірним явищем.

Захист і правильне повноцінне і збалансоване харчування є основними правилами здорових і міцних нігтів на довгі роки.

Рукавички, які призначаються для прибирання будинку і носіння в холодний період часу року і повинні бути обов’язковим атрибутом будь-якої людини, який піклується про стан своїх нігтів – саме вони Ваші основні помічники для того, щоб назавжди розпрощатися з ламкими нігтями.

Правильне харчування і максимально спланований, тобто емоційно-стійкий режим дня теж займають в цьому питанні далеко не останнє місце.

Також зверніть увагу на те, що якщо Ви користуєтеся лаком постійно, не даючи, таким чином, своїм нігтям часу «на відпочинок», вони починають через якийсь час «хворіти», – це проявляється плямами, нездоровим відтінком нігтьової пластини і, звичайно, ламкістю.

НАРОДНІ РЕЦЕПТИ ЛІКУВАННЯ ЛАМКОСТІ НІГТІВ

Натуральний бджолиний віск є прекрасним засобом, що зміцнює нігтьову пластину. Досить змащувати їм нігті перед сном щодня і вже буквально через пару тижнів можна помітити позитивний результат застосування даного засобу.

Ванночки для нігтів з морською сіллю – це ще один дуже простий, але ефективний спосіб боротьби в домашніх умовах з ламкістю. Для того, щоб зробити таку ванночку потрібно 1 столову ложку морської солі розвести в 0,5 л теплої води, занурити в цей розчин пальчики і тримати їх протягом 10-15 хв, тобто до того часу, поки вода зовсім не охолоне.

Поживна суміш на основі оливкової олії. Натуральне рослинна олія, а особливо, оливкова, багате на вітамін Е, який є незамінним джерелом для живлення нігтьових пластин. Крім цього, саме оливкова олія чудово підходить в ролі основи для приготування спеціальної живильної суміші. Для цього одну чайну ложку оливкової олії збагатити декількома краплями вітамінів А і Е (масляних розчинів), а також декількома краплями соку лимона або будь-якого цитрусової олії.


Повернутися
19.02.2018
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...