Ой, не падай, сніг, на поріг…

Зима – тішить нас снігом, сміхом дітей, що грають у дворі в сніжки, легким і свіжим морозним повітрям. Але іноді надлишки снігу, що скупчилися величезними заметами на наших ділянках, пішохідних доріжках і дахах будинків можуть доставити нам незручності. Дуже часто сніг м'який і пухнастий, і його можна просто змахнути спеціальним інструментом або навіть звичайної мітлою. Але дуже складно впоратися з шарами снігу та криги, які понамерзали на поверхні покрівлі і готові завдати непоправної шкоди дачним будівлям. Для того, щоб своєчасно усунені незручності не перетворювалися в неприємності, очищенням снігу потрібно займатися регулярно.

Прибираємо сніг у дворі

Власникам будинку або дачі не з чуток відомо, як непросто прибирати сніг. Якщо ви власник приватного будинку, то напевно вже не раз стикалися з клопотами по ділянці свого двору від снігу. В магазинах представлений всілякий вибір снігоочисного інвентарю та техніки. Ваш вибір залежить тільки від ваших фінансових можливостей. У першу чергу потрібно очистити всі доріжки, розташовані у дворі, щоб ви могли безперешкодно пересуватися по двору. Очищені доріжки посипте піском або сіллю, щоб вони не вкрилися крижаною кіркою.

Іноді, прибирання снігу потрібно не тільки на прибудинковій території, але і на всій ділянці. Все залежить від того, які рослини у вас ростуть. Для деяких видом рослин протипоказано перебувати під снігом.

Визначте в яку сторону дме вітер і мете сніг. Перший крок до успішної очищення – зчищати сніг за напрямом вітру. Хоча це звучить просто, дотримуючись цього правила, ви зможете уникнути необхідності заново чистити місця, в яких ви вже були. Напрямок вітру може зміниться під час прибирання, так що слідкуйте за цим і змінюйте ваш підхід відповідно.

Як тільки ви визначилися з вітром, заздалегідь сплануйте де ви будете збирати сніг. Врахуйте, що сніг треба прибирати в одне місце після кожної заметілі і купа може стати дуже високою після декількох прибирань. Це може призвести до проблем з безпекою, у зв'язку з чим потрібно дотримуватися обережності при роботі, щоб уникнути проблем.

 Врахуйте, що вам і вашим сусідам буде необхідно бачити вулицю з дому. З цього вам, можливо, доведеться розподілити сніг у кілька куп у дворі, щоб уникнути загородження видимості.

Намагайтеся не скидати сніг біля будинку, так як це може призвести до затоплення підвалу, коли сніг почне танути.

Враховуйте вагу купи снігу, якщо ви будете скидати його на будь-які конструкції.

 Не забувайте про дітей коли прибираєте сніг. Переконайтеся, що ви не залишили ям, в які вони можуть впасти і що купа снігу не загороджує вам огляд двору де вони грають.

Якщо у вас немає бажання займатися вивезенням снігу самостійно, то краще скористатися послугами компанії по очищенню території.

Очистка даху від снігу

Не варто чекати танення снігу для того, щоб звільнити дах вашого будинку з-під снігового натиску. Ви можете дочекатися ушкоджень у вашій даху, а потім довго і дорого їх усувати. Як добрий господар, звичайно, ви віддасте перевагу не допустити подальшого ремонту. Тому беріть в руки лопату і гайда на дах.

Обов’язково подбайте про заходи безпеки. Дах може бути слизьким, і ви ризикуєте впасти. Скористайтеся страхувальним ременем або міцною мотузкою.  

Якщо ви вирішили збити з даху бурульки, то візьміть досить довгу палицю, щоб працювати нею. Якщо бурульки дуже великих розмірів, і зняти їх палицею не виходить, то простіше їх буде зняти перебуваючи на даху.


Повернутися
08.02.2018
Категорія: Господар
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...