Їжа, що нас… вбиває!

Усе найприємніше в цьому світі або аморально, або веде до ожиріння. Ви досить часто чули такий поширений жарт. Дійсно, нас оточує чимало їжі, яка неймовірно шкідлива, але водночас дуже смачна. Останнє не дивина, зважаючи на розмай хімічної індустрії. Нині мова йтиме не просто про  некорисні продукти (думаю, нікому уже не потрібно доводити аксіому про шкідливість фаст-фуду, чіпсів, магазинного майонезу та солодкої газованої води), а про НЕБЕЗПЕЧНІ.

Глутамат натрію. Не можна їсти продукти з добавкою Е-621 (глутамат натрію). Берете упаковку товару в магазині і читаєте. Якщо вказаний глутамат натрію, не купуєте її зовсім. Глутамат натрію є підсилювачем смаку. Нині його додають навіть у найнесподіваніші продукти, щоб «підсадити» на них населення. Будьте уважні! Краще користуйтеся природними продуктами: сіль, цукор, перець і т.д. Але глутамат ні в якому разі!

Трансжири. Масло 72,5% не можна їсти ні в якому разі. Це трансжири - рослинна олія низького сорту, «розбита» воднем. Масла менше 82,5% НЕ БУВАЄ. Якщо не вийде знайти таке масло, то краще рослинне. Краще з’їжте дві ложки натурального вершкового масла, ніж цілу пачку або кілограм трансжирів.

Завідомо генно-інженерні продукти: Арахіс: імплантується ген петунії. Страшно отруйна речовина. І комахи арахіс не їдять. Зелений горошок (консервований). Кукурудза (консервована). Імпортна картопля. Крабові палички (крабова есенція, змішана з соєю). Какао.

Кукурудзяні палички і пластівці з цукром. Якщо купуєте кукурудзяні пластівці, палички, вони повинні бути тільки НЕ солодкі. Тому що цукор не використовують у виробництві. Цукор горить при температурі 140 градусів. Тому використовують небезпечні цукрозамінни-

ки, в даному випадку цикломат.

Льодяники, барбарис. Зараз використовується настільки сильна хімічна есенція, що якщо ви злегка намочену цукерочку залишите на скатертині, вона пропалить скатертину наскрізь, разом з лаком. Знищується навіть пластик. Уявіть, що відбувається з вашим шлунком.

Мармелад. Нинішній мармелад - це просто чудеса хімічної промисловості. Смертельно небезпечно.

 Варені ковбаси. Вони з генно-модифікованої сої. Сосиски, сардельки, варена ковбаса, паштети й інші продукти з так званими прихованими жирами. У їх складі сало, нутряний жир, свиняча шкірка займають до 40% ваги, але маскуються під м’ясо, у тому числі і за допомогою смакових добавок.

Шинка. Ні про яку натуральність в даному випадку взагалі не йдеться. Береться тоненька шийка і кілограм гелю. За ніч у спеціальній машинці гель «розковбашується» разом зі шматочком шийки, і до ранку виходить величезний шматок «м’яса». Як такого м’яса в ньому не більше 5%. Все інше - гель (каратинін, підсилювачі смаку, підсилювачі кольору).  

Малосольний оселедець в пластикових упаковках. Малосольний оселедець зберігається тільки в олії. Ні в якому оцті, вині він не зберігається. Якщо оселедець без олії, значить в неї доданий уротропін.

Молочні продукти тривалого терміну зберігання. Все, що зберігається більше 2-х тижнів, вживати не можна. Асептична упаковка - це упаковка з антибіотиком.

Шоколадні цукерки. 90% шоколаду - це зовсім не шоколад (барвники-замінники). Це гігантська кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами. Поєднання великої кількості цукру і різних хімічних добавок забезпечує високу калорійність і бажання їсти їх знову і знову.

Курятина. Особливо чоловікам взагалі не можна їсти м’ясо курей. Тому що курятина вся на гормонах. Курятина містить шість жіночих гормонів, включаючи прогестеронові. Тому якщо чоловік починає їсти жіночі гормони, у нього, природно, падає тестостерон, причому до рівня, який потім не відновити. Розчинна кава. Чоловікам взагалі не можна! Категорично! Відбувається повне переродження гормональних залоз.

Рафінована дезодорована олія. Рафінована олія за молекулярною структурою майже не відрізняється від пластику, що відбувається з ним в процесі сильного нагрівання при рафінуванні. Така олія зашлаковує організм і є найсильнішим канцерогеном. З цієї ж причини не можна двічі смажити на одній і тій же олії, крім оливкової... Рафіновану олію не можна використовувати в сирому вигляді в салатах. На ній можна тільки смажити.

Дріжджовий хліб і білий хліб. Вживаючи дріжджовий хліб, ви їсте гриби. Перевагу потрібно віддавати житньому хлібу. Рафіноване біле борошно вищих сортів, як і інші рафіновані продукти, впевнено входить в топ шкідливих продуктів харчування. «Нарізний батон» не є повноцінним хлібом. Це «здоба», з усіма витікаючими.

Соки в пакетах. Ні про які натуральні соки в даному випадку мова не йде. НЕМАЄ у продажу натуральних соків в пакетах. Не смійте поїти ними дітей! Це чиста хімія.

 
 

Повернутися
30.04.2015
Категорія: Господар
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...