Ідіти ви… в баню!

Як заробляти на віниках для бані

Популярність бань, саун, лазень в нашій країні беззаперечна – все більша кількість людей не уявляють свого життя без відпочинку у парні, тим більше, що цей відпочинок, при правильному підході звичайно, здатен приносити лише користь всьому організму. Саме тому блискавично зросло будівництво лазень. Їх будують у містах, реконструюють колись закриті бані, все більше людей облаштовують індивідуальні сауни безпосередньо в себе у дворі, одним словом, зростає їх кількість, як власне, в геометричній прогресії збільшується кількість їх відвідувачів. Незаперечним залишається той факт, що із збільшенням потоку клієнтів саун, приходять в непридатність і банні віники, які, як заведено, використовуються при прийнятті банних процедур. Максимальний термін використання віника для бані складає всього лише один день в парній. Після цього віник приходить в непридатність і його викидають. Виходячи зі сказаного чудовою бізнес-ідеєю є плетіння та продаж банних віників, тим більше, що для її реалізації майже не потрібно вкладень коштів, пише homebiznes.in.ua.

Огляд та перспективи бізнесу

Як вже було сказано вище, завжди і у всі часи, банний віник вважався незамінним супутником процедур у парні. Оскільки віник користується величезним попитом, то на цьому можна організувати, якщо не повноцінний бізнес з усіма його аспектами, то хоча би добре заробити. Віниковий бізнес має дуже багато переваг. По-перше, мінімум вкладень (сировина безкоштовна, витратитися доведеться тільки на дорогу). По-друге, відкрити його під силу будь-якій людині (процес виготовлення віників дуже простий). І, по-третє, віддача такого бізнесу максимальна. А популярність саун не лише не зменшується, а й з кожним роком все зростає, оскільки це відносно недорогий, приємний та корисний спосіб відпочинку. Віники для бані можна заготовлювати з таких матеріалів: берези, дуба, липи, вишні, горобини, клена, черемшини, кущів смородини, евкаліпта, а також із хвойних: ялівець, ялиця, тощо. Для особливих гурманів в віник додають смородинові гілочки, а також полин, деревій, м’яту, звіробій, кропиву. Як бачите, велика різноманітність і все абсолютно безкоштовне. Вибирайте, що вам ближче до душі, і налагоджуйте виробництво. Ціна на банні віники коливається від 50 до 200 грн/шт, все залежить від матеріалу, з якого ви заготовлений віник і від вашої власної маркетингової стратегії. Ну що тут говорити? Потенційних покупців у вас — вся країна.

Сьогодні чи не кожен другий чоловік, який досяг зрілого віку, знає що таке баня і з задоволенням проводить там час. Тому купувати ваш товар можуть вони, а також ті, хто сам заробляє на надання лазневих послуг — там віники можна продавати оптом. Що знадобиться для реалізації такої ідеї заробітку?

Основна перевага даного бізнесу, в тому, що всі роботи можна проводити в домашніх умовах, а також без будь-якої сторонньої допомоги. Навіть для того, щоб оснастити робочого місце, не потрібно купувати яку-небудь складну техніку. Єдине, що вам знадобиться — це постійне приміщення для сушіння віників, оскільки це один з основних моментів. Сушити потрібно вже пов’язані віники у темному добре провітрюваному приміщенні. Ваш прибуток буде на 100% залежати від якості продукту і асортименту. Чим він ширший, тим краще. Ціна на банні віники коливається від 50 до 200 грн/шт, все залежить від матеріалу, з якого ви заготовлений віник і від вашої власної маркетингової стратегії. Ціна на банні віники коливається від 50 до 200 грн/шт, все залежить від матеріалу, з якого ви заготовлений віник і від вашої власної маркетингової стратегії. Також вам буде потрібен автомобіль та нехитрий набір інструментів, а саме ніж, невелика сокира, і розуміння того, як зробити віник для бані.

Основне питання буде полягати у заготівлі необхідних матеріалів. В Україні найбільш доступні матеріали для банних віників є дуб та береза. Заготовляти матеріал, якщо звичайно не у промислових кількостях, можна у найближчих лісах. Робити це потрібно у період від середини травня до кінця вересня. Гілки підбираються з таким розрахунком, щоб вони були гнучкими і не ламкими, довжиною 50-60 см. Поверхня кожного прутика обов’язково повинна бути гладкою. Перевагу варто віддавати гілках прямим, довгим і досить тонким. Особливу увагу в процесі заготівлі, необхідно звернути на те, що все листя віника повинні мати однаковий зеленуватий колір. Після того, як необхідна кількість гілок вже зрізана, з розрахунком на один віник, їх необхідно не щільно зв’язати. В’язати віник потрібно м’якою мотузкою або ганчіркою, причому, товсті гілки кладуть усередину, а тонкі зовні. Зауважте, що заготовлені гілки на не повинні лежати більше 2-х годин, тому, що листки почнуть в’янути, чорніти, набудуть не товарного вигляду. Розвісити віник треба обов’язково в сухому темному приміщенні, оскільки при світлі, віник втрачає зелений колір, а при підвищеному рівні вологи, вигляд у віника втрачає свою презентабельність. Треба щоб приміщення обов’язково провітрювалося, оскільки, коли віник сохне, він віддає вологу, а якщо волозі нікуди діватися, він починає просто гнити з середини, і віник буде пахнути вже не віником а цвіллю. Сушити треба не більше 2-х тижнів. Висохнути повинні не тільки листочки але і гілочки в рукоятці, інакше при зберіганні, від не досушеної гілочки заводиться жучок або тля, які з’їдають листочки віника, перетворюючи його в сіточку. Процес сушіння повинен бути тільки природним, без всяких допоміжних обігріваючих пристроїв, оскільки неприродно висушений віник обсипається при користуванні в лазні. Після сушіння, слід знову підтягнути мотузочку на рукоятці, щоб гілочки з віника не висипалися. Далі – зберігання.

Темне, сухе провітрюване приміщення. Обов’язково стелажі, через кожних 2-3 шари віника. Спеціальна трава прокладається між шарами віника, для відлякування всіляких комах, пацюків, мишей, тощо. Особливе значення має аромат віника. Якщо у сухому стані віник буде ароматним, то в розпареному вигляді його аромат тільки посилиться.

Хороший віник – це виріб завдовжки 50-60 см, шириною – 40-45 см, зі зручною ручкою, а сам віник зовні повинен нагадувати лопату. Виходячи з цього, якщо ви дійсно запланували почати заробляти на віниках, то на всі ці нюанси необхідно звернути увагу. Готові віники повинні бути щільно пов'язані, з листям однакового зеленого кольору, при цьому віник повинен мати приємний аромат, який посилюється при розпарюванні Готові віники повинні бути щільно пов’язані, з листям однакового зеленого кольору, при цьому віник повинен мати приємний аромат, який посилюється при розпарюванні.

Ще одна важлива деталь, якій чомусь мало приділяється уваги, коли говорять про бізнес на продажі віників. Це те, що кожен покупець, чи це приватна особа чи оптовий покупець або власник лазні, перед тим, як купити віник для бані, пред’являє до нього певні свої вимоги. Одному потрібно щоб банні віники були не такої форми. Другий хоче половину березових, половину дубових. Третьому не потрібні якісні та дорогі віники, йому потрібні дешеві. Тому ваш асортимент повинен бути максимально великим. Де і кому продавати банні віники? Коли віники готові, їх потрібно реалізувати. Для реалізації продукції можна звернутися в лазні, сауни, будь-які оздоровчі санаторії. Віники також можна продавати в роздріб на ринку, або у спеціалізованих магазинах. Також можна розмістити оголошення в газеті або у Інтернеті, зокрема у популярних соціальних мережах. Гарантуємо, відразу з’явиться багато охочих придбати ваш товар. Реклама віників повинна бути спрямована на любителів здорового способу життя, активного відпочинку. Де її розміщувати, обмежень не існує, а точніше, все залежить від бюджету. Також у багатьох містах є райони, де стоять котеджі та приватні будинки. Часто саме в таких будинках є власні лазні і сауни, тому велика ймовірність, що жителі таких районів стануть вашими потенційними клієнтами. Не скупіться, поступайтеся в ціні, головне – зарекомендувати себе з хорошої сторони, адже потім задоволені клієнти не стануть шукати когось іншого. І ще: подумайте над фірмовою упаковкою віників, їх можна загортати в пакувальний папір і наклеювати фірмовий стікер, це зробить вашу продукцію впізнаваною, а отже збільшить потік клієнтів.


Повернутися
03.03.2017
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...