Тернополянок запрошують знятися у фільмі!

«Весна іде, … кіно несе», - радіють тернопільські  кіномани.  Хоча, власне, приводів для радості їм останні півроку і так ой, як вистачає. Адже відколи ще у листопаді місто накрило «кіноцунамі» - відшумів Перший Всеукраїнський форум “КіноХвиля”, відтоді кіноподії у Тернополі відбуваються із завидною регулярністю, перетворюючи «файне місто» у лайт-версію Голівуду.  І імениті режисери у місто зачастили, і акції для наймолодших кіно і мультико-манів – чи не щотижня: тут вам і майстер-класи для малечі від відомих творців анімації, і перший в Україні дитячий шведінг - змагання кіноримейків, і ще багато-багато всього. 

Люди приходять у кіно, щоб розділити одну й ту ж мрію. Так, організатор “КіноХвилі” та інших кіно подій, заступник міського голови Леонід Бицюра давно мріяв показати тернополянам (і не лише, зрештою, їм), що українське кіно не просто є, а було і буде, і наочно продемонструвати, що стати його частиною зовсім не складно. Власне, таку нагоду – стати частиною кіно і спробувати себе у світлі софітів – тернополяни (а точніше, тернополянки) матимуть уже цими вихідними.

Так-так, ви все правильно зрозуміли: тернополянок запрошують знятися у кіно.   25 та 26 лютого у нашому місті в Українському домі «Перемога» з дванадцятої години дня відбудеться кастинг на головну жіночу роль у короткометражному фільмі.  Щодо подробиць майбутньої стрічки, її творці, зокрема, режисер-переможець кінофестивалю «Молодість-2014» Нікон Романченко  наразі тримають інтригу. Відомо, що фільм зніматиметься в Тернополі на Держзамовлення молодими українськими кінематографістами з громадської організації "Сучасне Українське Кіно", котра активно займається виробництвом і популяризацією українських фільмів.

Знімальна група просить відгукнутись жінок віком від 35 до 55 років, котрі бажають спробувати себе в кіно. Акторська освіта не обов'язкова.

Запис на кастинг за номером мобільного телефону: 0677273382.

 Але й це ще не все.  У рамках проекту "КіноUP" творчого об'єднання "КіноХвиля" у Тернополі відбудеться «День дива». Диво, розповідає учасниця проекту "КіноUP" Наталя Турчин, чекає на маленьких тернополяток 25 лютого об 11.00 та 15.00 у "Палаці Кіно". На їхніх очах оживатимуть ...створені ними ж казкові герої. Гуртківці дитячої анімації "Руда Миша" (керівник Олена Мудра) навчать малечу, як майструвати справжні шедеври за допомогою звичайнісіньких паперу, олівців та ножниць. А фокусник-ілюзіоніст Михайло Попівчак ...навчить мистецтву магії та фокусів.
Окрім того, на діток чекають цікаві мультфільми від "Рудої Миші", смачні "Веселі баранці" та казки від креативної студії "ІРИска". Вхід вільний, з собою треба мати добрий настрій та віру в диво!


Повернутися
25.02.2017
Категорія: Культура
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...