Як правильно паркувати авто взимку

Взимку автомобіль вимагає особливої ​​уваги, навіть коли просто “ночує”.

Через низьку температуру, взимку часто сідає акумуляторна батарея і примерзають двері. Також водії не завжди можуть виїхати з того місця, куди ще вчора припаркували свій автомобіль.

Gazeta.ua пропонує 5 порад по парковці автомобіля взимку на ніч.

Гараж або вулиця. Взимку краще залишати автомобіль на вулиці, оскільки в гаражах зазвичай вогкість. Полій, яка зібралася протягом дня на кузові почне танути в приміщенні з плюсововою температурою. У цих умовах автомобіль набагато швидше піддається корозії. Якщо автомобіль потрібно залишити на кілька тижнів, тоді краще залишати в гаражі, але перед цим помити авто і дати йому висохнути.

Акумулятор. Якщо автомобіль стоїть на вулиці і ви їздите щодня, акумулятор не потрібно знімати. Тоді не буде сигналізація, може призвести до неприємних речей, ніж розряджений акумулятор. Щоб у сильні морози акумулятор не сів, потрібно вимикати всі пристрої крім центральних замків та сигналізації. З того, що може взимку висмоктати всю енергію з АКБ – відеореєстратор, не вимкнена магнітола і габаритні вогні.

Місце для стоянки. На засніженій і слизькій дорозі. Слід уникати паркування на підйомах, в глибокому снігу, або заїжджати двома колесами автомобіля на узбіччя, а інші залишати на дорозі. Якщо хоча б одне колесо потрапить на таку поверхню, то рушити з місця буде практично неможливо, через диференціал, який просто не прокрутить колесо, у якого більше зчеплення. Паркувати свій автомобіль на проїжджій частині взимку, навіть якщо немає знака – велика небезпека. Це заважає снігоприбиральної техніки. Також не слід залишати автомобіль на узбіччі в поворотах, де у нього може в’їхати інший автомобіль. Звичайно, вина іншого автомобіля, але тяганина із страховиками та правоохоронцями займають ваш час. Ставити автомобіль краще передом до виїзду. Це спростить виїзд. А якщо сяде акумулятор, буде набагато простіше “прикурити” у іншого автомобіля.

Коли все ж вибрали місце для паркування, краще на цій ділянці кілька разів проїдьте вперед-назад, щоб накатати колію. Це сприятиме безпроблемному виїзду з цього місця. Якщо за ніч стався якийсь сніговий апокаліпсис – посипте пісок під ведучі колеса.

Стоянкове гальмо. Серед автомобілістів часто виникають суперечки: залишати чи не залишати авто на паркувальному гальмі взимку. Більшість схиляється до того, що можна, але не відразу після мийки. Тут водій сам повинен вирішувати чи варто залишати, адже ризик того, що гальмівні колодки примерзнуть присутня. Краще паркувати авто на рівнині і обмежуватися блокуванням коліс трансмісією. У крайноьому випадку, під колесо можна підставити камінь.

Примерзлі елементи. При замерзанні дверей не можна смикати їх туди сюди. Вам вдасться відкрити двері, але разом з ущільнювачами. Потрібно акуратно обстукати двері і ще раз спробувати плавно відкрити двері. Також часто примерзають щітки до лобового скла. Краще щітки піднімати, щоб вранці випадкового не включити двірники, які примерзли.

Залишайте авто передом до виїзду, тоді в разі розрядки акумулятора буде легше “прикурити” від іншого автомобіля.


Повернутися
21.01.2017
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...