Рік Півня зустрінемо без «вогників» і мюзиклів

Деякі телевізійники, готуючи для глядачів новорічну програму, вирішили приготувати для нас аж занадто “пісні” страви. Невже вирішили дотриматися посту? Бо не буде ані нових мюзиклів, ані фільмів з новорічними сюжетами. Лише “Інтер” вирішив посвяткувати на “повну котушку”, зарядивши у новорічну програму святковий концерт із зірками української естради. Але такими, про яких навіть чути не хочеться. Не те що слухати їхній спів по телебаченню…

Режисер Максим Паперник, який минулого року зняв мюзикл “Аліса у країні чудес”, каже “Високий замок, у зв’язку з економічною кризою майже всі канали підготували новорічну програму на основі своїх форматів. За його словами, “це почалося ще минулого року, зараз тенденція лише закріпилася”.

Такої ж думки і телепродюсер Олексій Гончаренко. “Новорічні шоу на телеканалах збідніли, – сказав він. – Популярні колись мюзикли коштували майже мільйон доларів. Навіть “Аліса в країні чудес”, яку робив телеканал “Україна”, “потягнула” на 300 тисяч доларів. Якщо раніше ці шоу на 80−90 відсотків спонсорували алкогольні бренди, а потім їх могли ще й продати в Росію, то тепер все доводиться робити за власний кошт. Акціонери каналів, звісно, не дадуть “профукати” стільки грошей за одну Новорічну ніч – це все одно, що влаштувати феєрверк з банкнот”.

Канал “1+1” у Новорічну ніч покаже “Вечірній квартал” і концерт “Кварталу 95”, який зняли 11 грудня у палаці “Україна”. Над цими проектами працювали 50 авторів. А 1 січня “гостей” прийматиме “Світське життя з Катериною Осадчою”. Зірки в гостях у Осадчої, яка цього вечора сяятиме в костюмі ялинки, пройдуть святкові випробування: Оля Полякова задекларує своє майно та підрахує метраж усієї власної нерухомості, Дзідзьо наколядує мішок ковбаси, гурт «ТіК» засипле студію грошима задля стабілізації гривні у Новому році…

Телеканал ICTV запрошує зустріти 2017 рік без політики та в компанії найсмішніших гумористів року і яскравих українських зірок. У Новорічну ніч команда каналу покаже грандіозний святковий концерт «Дизель Шоу». Тематичні жарти про новорічне застілля та різдвяні традиції,  мініатюри та пісні у виконанні акторів «Дизель Студіо»… Святковий настрій забезпечуватимуть улюбленці глядачів – «дизелі», а компанію їм складуть популярні українські артисти. У незвичних амплуа на сцені з’являться і ведучі телеканалу ICTV – Оксана Гутцайт («Факти»), Костянтин Стогній («Надзвичайні новини»), Антон Равицький, Юлія Зорій та Павло Казарін («Ранок у Великому місті»).

Телеканал U?:Перший підготував новорічну концертну програму, у якій виступили понад 50 артистів з різних країн і різних музичних жанрів. «Карнавальну феєрію» в ефірі U?:Перший глядачі побачать 31 грудня. Ведучим новорічно-різдвяного шоу буде Тимур Мірошниченко разом зі своїми юними помічницями Аріною Ніконовою і Дарією П’ятовою. У Новорічну ніч для глядачів U?:Перший виступатимуть: Злата Огнєвіч, Олександр Пономарьов, Олег Винник, Світлана Тарабарова, Артем Пивоваров, Ольга Цибульська, Міла Нітіч, Іларія, піаніст Євген Хмара, Alyosha, Кіше, Павло Зібров, Алла Кудлай, Наталя Бучинська, Володимир Гришко, переможець «Євробачення-2011» від Азербайджану Ельдар Гасімов, а також кубинець Роберто Кель Торрес, латвієць Інтарс Бусуліс… Мене у цьому списку здивувало прізвище Володимира Гришка – співця за вибір президента Януковича. І це не “Інтер” його запросив, а Перший український!

На НЛО ТВ глядачів у Новорічну ніч смішитимуть гумористи з “Мамахохотала”. У їхній програмі сценка, як чоловік за допомогою машини часу з кінця 70-х “перекочував” у наш час, а потім повернувся знову у 70-ті і почав у своїй квартирі все змінювати. Спочатку відпиляв екран у телевізора, щоб він був схожим на плазмовий, відрізав шнур від телефону, щоб з “трубою” можна було ходити по всіх кімнатах і розмовляти…

І все ж не усі канали зачепила криза. Скажімо, у Новорічну ніч канал СТБ покаже комедійний мюзикл власного виробництва за участі українських акторів, співаків і телеведучих каналу. “Багато років ми показували глядачам повтори наших рейтингових шоу, святкові випуски зимових проектів. Цього року хочемо зробити особливий новорічний подарунок, тим більше, що вміємо це робити”, – розповіла керівник проекту Тала Пристаєцька. Дія мюзиклу починається у кабінеті Самого Головного. За дві години перед Новим роком, за сценарієм, з’ясувалося, що новорічний ефір під загрозою зриву і показувати глядачам не буде що. Самий Головний доручає Андрієві Біднякову і Дмитрові Танковичу терміново організувати новорічне шоу. Поки Дмитро з Андрієм рятують ситуацію, нечесні на руку особи готують для них “капкани”…

Канал “Україна” новорічних мюзиклів і вогників не знімав. Натомість потішать глядачів спеціальним випуском документального реаліті-шоу “Реальна містика”, у якому загадки відгадуватимуть не лише ведучі проекту, а й їхні колеги – Олена Вінницька та Олександр Скічко.

Зняв три свої шоу у Новорічному форматі і Новий канал. “Пристрасті за Ревізором” зустрінуть Новий рік із Сергієм Притулою в образі Діда Мороза і власним “Оскаром”. На шоу “Хто зверху?” Ірині Білик з чоловіком Асланом, Дмитрові Коляденку та Віталію Козловському доведеться прикрашати ялинку у смішних новорічних костюмах.

Єдиний новорічний “Вогник” у кращих совдепівських традиціях покажуть глядачам на “Інтері”. Про те, що канал ніяк не може вийти зі старої системи, свідчить і заголовок “Вогника”, який телеканал рекламує уже кілька тижнів поспіль російською мовою – “Остаемся зимовать!”. Не винесли “уроків” з минулорічного “Огонька” “інтерівці”, коли соцмережі рясніли негативними коментарями стосовно деяких зірок української естради, які активно “зашибають” в Росії. 2017 рік, окрім українських артистів типу Наталії Могилевської, Олександра Пономарьова та групи “ТіК”, на “Інтері” “встречать Новый год с украин­цами” буде відома співачка всіх російських птахо­фабрик Ані Лорак. А також Потап з Настею, яким ще кілька тижнів тому під час гастрольного турне у деяких містах України відверто продемонстрували, що бачити і чути їх не хочуть. Перед концертними залами Чернігова, Хмельницького і навіть у Києві українська публіка виступила з протестами. У Львові напередодні концерт цих двох виконавців взагалі скасували… Вестиме “новогодний огонек” незмінний російськомовний ве­­дучий Андрєй Доманскій.


Повернутися
24.12.2016
Категорія: Новини
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...