ФАЙНОМУ МІСТУ – ФАЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ!

На старт, увага… фест!  Уже зовсім скоро, за кілька тижнів, файне місто прийматиме файний фестиваль — під вогняним соусом та з пікантними спеціями, з неслабою ударною секцією, пронизливими гітарними надривами і чуттєвими переливами вокалу… «Файне місто» — файний фест: з ранку до вечора, з вечора до ранку. Як засіб сприймати довколишню дійсність із усмішкою. Як привід для того, щоб вранці прокинутись живим. Щоб не тільки драйв, а й думки кольорові…

Мова йде, як ви уже,звісно ж, зрозуміли, про найочікуванішу, найдрайвовішу, най-най-най (список можна продовжувати до безконечності) подію літа — міжнародний музичний фестиваль «Файне місто». Разом із ним на файне місто Тернопіль іде цілий десант — зірковий, звісно ж! Аби тільки перерахувати майже сотню учасників музичного дійства, статті не вистачить, тому обмежимося «монстрами» вітчизняного та зарубіжного року і не тільки. Це і  епатажні фіни, переможці «Євробачення’2006” “Lordi”, шведський гурт “Pain”, драйвові американські ветерани реп-кору  “Crazy Town”, похмурі шведські рокери “Pain», колоритні молдовські  “Zdob si Zdub”, майже культовий Brutto, українські суперстари Onuka, “The Hardkiss”, «Вермій», «Тартак», «Бумбокс», “Антитіла”, «Vivienne Mort», «O.Torvald», «Mad Heads», «Pianoбой», «Рокаш» і багато-пребагато інших. Організатори обіцяють чотири дні шаленого драйву, нестримних розваг та якісної музики на всі  смаки та вподобання.

На території “Файного Міста” працюватиме наметове містечко, забезпечене питною водою, дровами, душем та туалетом, де можна буде взяти в оренду намети, спальники та карімати. Фестивальні зручності — на європейському рівні: фудкорти, душові кабіни, пункти підзарядки телефонів, біотуалети, камери зберігання… Окрім цього, для відвідувачів фестивалю працюватимуть вело- та автопарковки. Для прихильників велопрогулянок на території фестивалю діятиме вело прокат: вартість оренди велосипеда становитиме 20-25 грн/год.

На фестивалі облаштують кілька спортивних майданчиків, де (якщо ще залишиться енергія після несамовитого «відриву» під музику)  можна буде взяти участь у турнірі з стрітболу, тейбл-боулдерінгу та мікрофутболу.  А якщо комусь із фестивальних краль від занадто енергійних танців розтріпається зачіска, просто на території фестивалю працюватиме салон краси, де можна буде поправити «фризуру», зробити біотату, пірсінг чи пофарбувати волосся.

І на творчий «десерт» у програмі файно-фесту — мистецькі студії просто неба, кінопокази, літературна зона, лекторії, вуличні театри, караоке, хендмейд- ярмарка, майстер-класи, флешмоби і навіть фестиваль фарб  Холі, який допоможе зробити «файнофестівське» життя ще яскравішим і ще барвистішим!

 «Файне місто». Цифри. Факти.

7-10 липня — час проведення міжнародного музичного фестивалю «Файне місто»

28 днів — залишилося до найочікуванішої музичної події літа

4 дні, або ж 96 годин драйву — чекають на тебе на фесті

100 (?)— виконавців із 8 (?) країн світу виступлять упродовж 4 днів свята

15 000 відвідувачів фестивалю – 15 000 різноманітних смаків.

120 Квт — потужність звуку на файно-фестивалі. Децибелів вистачить усім!

80 тонн — вага основної сцени (усього їх буде 6) «Файного міста»

620 гривень — ціна квитка на 4 фестивальні дні

 

 


Повернутися
18.06.2016
Категорія: Культура
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...