ДО АПТЕКИ… ПО КРАСУ

Нестандартні і дуже ефективні рецепти   

1. Перекис водню

Всім відомий дезінфікуючий і дезодоруючий засіб, абсолютно нешкідливий і знайти його можна в кожному будинку. Ми очищаємо ним вуха і змащуєм порізи, щоб зупинити кров, але виявляється і для нашої зовнішності вона може бути корисна.

Якщо ви любите поколупати на обличчі прищики, або самі видавлюєте чорні крапки, то перед цим не забудьте гарненько змочити шкіру перекисом водню. Вона добре розпушує роговий шар шкіри, і вони будуть дуже легко виходити на поверхню при натисканні разом з усім стрижнем.

Після видалення цієї нечисті з шкіри, ще раз протріть ці місця - таким чином, ви закриєте і продезинфікуєте пори, і наступного дня на обличчі не буде ніяких слідів.

У вас несподівано закінчився дезодорант? - Протріть пахви перекисом водню, пітливість це звичайно не знизить, але от запаху тривалий час точно не буде. До речі, якщо ви хочете продовжити на пару годин дію свого дезодоранту, наприклад, якщо має бути довга дорога, і щоб уже напевно залишитися свіжою, ця рада теж допоможе. Тільки наносите дезодорант вже на підсохлу шкіру.

І якщо у вас під рукою немає ніякої косметики, перекис вас виручить. Перекис водню може замінити лосьйон і тонік, тому що відмінно очищає, звужує і відбілює пори. Підходить для будь-якої шкіри, а для жирної - просто ідеально, тому що зменшує виділення жиру, і може використовуватися щодня.

 2. Настоянка календули

Настоянка календули абсолютно необхідна в кожній аптечці. Доведено, що вона є більш ефективною, ніж препарати йоду, для лікування ран і порізів, оскільки календула має унікальну здатність прискорювати регенерацію тканин, зменшувати запальні процеси і викликати загоєння ран.

Якщо цей засіб допомагає вилікувати від фурункулів і виразок, то від вугрів точно позбавить. Я взагалі вважаю настоянку календули кращим лосьйоном. Якщо вас лякає спирт, то розведіть її водою в пропорції 1 до 1.

Ще, настоянка календули здорово підсушує шкіру голови, і якщо ви будете періодично її втирати, волосся буде бруднитися помітно менше. Для зміцнення волосся можна додати до настоянці календули касторової олії. Втирати треба протягом місяця, і це непогано допомагає при себореї.

3. Левоміколь

Вітчизняна мазь «Левоміколь», має досить сильну протизапальну та протимікробну дію, і активна щодо різних мікроорганізмів (стафілококів, синьогнійної і кишкових паличок).

Якщо ви поранилися, обпеклися, у вас фурункул, ви самі розколупали особа або відчуваєте, що починає пробиватися прищик вам може допомогти ця мазь. Товстим шаром наносите на хворе місце поки не пройде. А проходить після неї, досить швидко.

 4. Саліциловий спирт і саліцилова мазь

 Компонент практично всіх противугревих і противосеборейних коштів, саліцилова кислота, розчинена в спирті, продається в кожній аптеці. Якщо у вас вугрі, чорні крапки, прищі на спині, дуже жирна шкіра, або проблеми з кератолізацією - це засіб для вас.

Читала недавно, що в Америці проводилося дослідження на тему самого ефективного засобу проти вугрів і прищів. Американці прийшли до висновку, що саліцилова кислота поки краще з відомих, і вважають її, мало не панацеєю при всіх проблемах зі шкірою.

Дуже результативно боротися з чорними крапками, застосовуючи щовечора саліцилову мазь після протирання перекисом водню. Саліцилова мазь діє м'якше, ніж спирт, і добре відлущує мертві клітини шкіри.

Попереджаю вас - саліциловий спирт дуже сушить шкіру, тому наносите його точково. До речі, Саліцил розчиняється тільки в спирті, тому незрозуміло звідки він береться в безспіртовим лосьйонах. А ще саліцилова кислота перешкоджає появі мозолів і огрубіння шкіри, тому після педикюру наносите її на п'яти і інші проблемні місця.

 5. Цинкова мазь

Цинкова мазь - це протизапальний засіб, який чинить підсушує, адсорбуюче, в'яжучий і антисептичну дію. Після чищення обличчя, в тому числі і саморобної, при вуграх і будь-яких запаленнях наносите на шкіру цинкову мазь.

Знову ж якщо прищик починається, намажте це місце на ніч і зранку, швидше за все, від нього і сліду не буде. Не дарма цинк входить до складу широко рекламованих засобів для проблемної шкіри. Тільки коштують вони дорого, а мазь - копійки.

Далі, щоб у вас не було роздратування після депіляції в зоні бікіні, нанесіть на кілька годин цинкову мазь. Зазвичай достатньо одного застосування, щоб забути про цю прикрість до наступної процедури.

Ви зробили педикюр - вдома чи в салоні, і хочете подовше зберегти ефект? Просто періодично наносите на стопи і п'яти цинкову мазь. Перевірено.

 6. Апілак (випускається у формі мазі, свічок, Баду)

«Апілак» це запатентована  Таллінським фармацевтичним заводом  торгова назва препарату на основі бджолиного маточного молочка. Випускається ще з радянських часів і допоміг цей засіб не одному поколінню людей. «Апілак» - загальнозміцнюючий засіб, адаптоген, біогенний стимулятор метаболічних процесів, а ще джерело амінокислот, купи вітамінів і макроелементів.

Спектр хвороб, при яких його призначають величезний. Часто «Апілак» прописують дітям при відсутності апетиту, людям у відновний період після операцій і стресів, як додатковий засіб при лікуванні безпліддя. Мазь в комбінації з Бадом входить в курс лікування себореї і нейродерміту, і вже через місяць застосування зменшує жирність шкіри, знижує кількість запальних елементів, зменшує свербіж.

При жирній, проблемній шкірі обличчя, корисно хоча б раз на тиждень наносити «Апілак» на шкіру товстим шаром. Якщо у вас синдром хронічної втоми, великі фізичні або розумові навантаження, або просто хочете підбадьоритися прийом «Апілак» це один з найбезпечніших способів це зробити. Продається в кожній аптеці, коштує дешево.

 7. Масло звіробою, ромашки, кропиви, реп'яхову олію, рицинова олія

Всі ці масла далеко не дефіцит, доступні за ціною і дуже добре живлять і відновлюють волосся. Я раджу купити все і по черзі робити гарячі обгортання з ними. Зазвичай масло розфасовується в маленькі скляні пляшечки, я просто ставлю їх у склянку з окропом, а через хвилину вже нагріте масло наношу на волосся. Робіть так два рази на тиждень.

 8. Англійська сіль (сульфат магнію або магнезія)

Препарат відомий всім гіпертонікам і людям з хворобами печінки. Наскільки я знаю, на швидкій допомозі магнезію в ампулах використовують для швидкого зниження тиску. Але для наших з вами цілей - здобуття доглянутості та здоров'я - нам знадобиться магнезія в порошку. Фасується вона в пакети по 100 грам, і варто де то в районі 10 - 12 рублів.

Якщо вам треба терміново, буквально за 1 день схуднути, то вам допоможе ванна з додаванням 1 кг магнезії. Ефект заснований на виведенні зайвої води з організму. Ванна корисна і людям страждають набряками, вона добре допомагає ниркам впоратися з навантаженням.

Хворим на псоріаз така ванна теж дуже полегшить життя, так як добре очищає шкіру. Ванна з англійською сіллю буде корисна і людям з проблемною шкірою на тілі, прищами на спині та грудях і просто бажаючим очистити організм. Тільки не зловживайте, ванну з магнезією можна застосують максимум - раз на місяць, дуже вже це сильний засіб.

 9. Глина косметична

Про глину ​​(білої, зеленої, блакитний і т.д.) начебто і так всім відомо. І про те, що глиняні маски, ванни й обгортання реально діють, думаю теж. Обов'язково купіть пару упаковок, якщо ще не пробували. Біла глина краще підходить для сухої шкіри і волосся, зелена, для проблемної шкіри, і жирного волосся, блакитна, в принципі, підходить усім.

Звичайно, проста косметична глина не так ефективна як, наприклад, марокканська, або та що продається в індійських магазинах. Але ж і ціна відрізняється.

 10. Паста «Сульсена»

Відоме ще нашим батькам, засіб по догляду за волоссям паста «Сульсена» - це емульсія на основі дисульфіду селену. Цей дисульфід є себорегулятори, і володіє противоперхотною дією.

Паста «Сульсена» вам допоможе, якщо у вас лупа, тьмяні посічене волосся, а так само, якщо вони швидко жирніє, січеться або випадають. Сірка, що входить до складу пасти зміцнює і ущільнює волосся зсередини, так що після застосування вони здаються товщі.

Відмінно допомагає, якщо ви хочете збільшити проміжок між миттям голови. Особисто можу підтвердити - волосся довше залишаються свіжими і дивовижно блищать.

 11. Ромазулан

«Ромазулан» це протимікробний та протизапальний препарат, що складається з екстракту ромашки аптечної і ефірного масла ромашки (живий азулен). Той хто, як і я, є шанувальником ромашкового запаху - думаю, прийде від цього препарату в захват.

Принадність «Ромазулан» в тому, що його можна додавати всюди: у ванни, в шампунь, в саморобний мило, в гель для душу, маски. Його можна використовувати як лосьйон при жирній, проблемній шкірі, і взагалі при будь-якому шкірному запаленні, при хворобах ясен і навіть як дезодорант.

Ви тільки уявіть собі, що коли в косметику додають буквально один грам азулена, вона вже володіє лікувальним ефектом, а тут як багато його в 100 мл. упаковці. Вважаю, що «Ромазулан» повинен бути у кожної жінки, яка піклується про свою красу .


Повернутися
01.04.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...