ТОП-5 ПРОДУКТІВ, ЩО ПСУЮТЬ ФІГУРУ ПЕРЕД ЛІТОМ

Сьогодні ми звернемо нашу увагу на менш помітних калорійних магнатів, які часто ховаються під яскравою маскою «корисності». Отже, топ-7 продуктів, завдяки яким ви ризикуєте сильно погладшати.

 Йогурт –і сирок загусла хімічна суміш

В Україні щорічно з'їдається близько 40 кг йогурту. Сприяє такій популярності цього продукту реклама, яка лицемірно заявляє, що йогурт - це правильний і корисний перекус. Домашній йогурт без барвників і консервантів - можливо. Але магазинні сирні маси являють собою есенцію з крохмалю, ароматизаторів і хімічно оброблених шматочків манго, ананаса або маракуї. Додайте до цього ще 5-6 ложок цукру з гіркою, і ви отримаєте енергетичну бомбу уповільненої дії, яка помилково вважається корисною.

Мюслі і пластівці - швидкі вуглеводи, які викупалися в солодкому сиропі

Зерно для мюслів проходить посилену термічну обробку: його відокремлюють від оболонки і обдають парою. В результаті мюслі позбавляються більшості корисних вітамінів і мінералів і відправляються в розряд швидких вуглеводів. Потім кожну "хлопавку" занурюють в цукрову есенцію, в якій міститься діоксид сірки - консервант, здатний викликати алергію і проблеми зі шлунком. Додамо в суміш шоколад і сухофрукти. У підсумку виходить, що в середньої тарілці пластівців міститься від 30 до 37 г цукру - майже денна норма.

  Сосиски і ковбаси містять всього 10-30% м'яса

А які компоненти займають місце, що залишилося в цих "м'ясних" делікатесах? Білково-жирові стабілізатори, казеїнат натрію, соя, борошно, крупи і крохмаль - вибір для виробника величезний. Всі ці складові благополучно відкладуться в майбутньому на наших стегнах. Також медики говорять про великий вміст цукру в лікарській ковбасі: близько 20 чайних ложок на кілограм продукту. А зайву наявність фарбника в ковбасному виробі можна перевірити в такий спосіб: зваріть сосиску в солоній воді. Якщо розчин стане рожевим, то краще такий продукт не вживати.

 Алкоголь може містити до 350 калорій в 100 грамах

Лідером рейтингу є всілякі солодкі настоянки і лікери, в них міститься величезна кількість цукру і більше 300 ккал. Потім йдуть кріплене вино, горілка, джин, ром і віскі. У них калорійність приблизно 200-250 ккал на 100 г. Останнє місце в списку калорійності алкоголю займає пиво - 30-50 ккал на 100 г. Але даний напій п'ють в дуже великих кількостях - в пляшці міститься під 300 ккал. Також варто пам'ятати про те, що алкоголь вживається в сукупності з різноманітними делікатесами і закусками - від омарів до сухариків з хріном. А в нетверезому стані переїсти набагато легше.

Пакетовані соки призводять до надлишку цукру в організмі

У маленькому стаканчику 200 мл міститься 8-9 кубиків цукру! Стільки ж, скільки і в кока-колі. Але сік досі вважається корисним продуктом, який особливо люблять пити діти. Найбільше вміст цукру у виноградному соку: близько 58 г на 350 мл! Також в пакетованих соках містяться штучні кислоти, які руйнують ніжні стінки шлунка і викликають гастрит. Тому слід віддавати перевагу свіжовіджатому соку або смузі, в яких містяться тільки природний цукор і немає додаткових консервантів.


Повернутися
19.03.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...