ПИВО НАНОСИТЬ «СМЕРТЕЛЬНИЙ УДАР»

5 органів, які страждають від пива

Пиво – один із найпідступніших напоїв, в першу чергу тому, що вживають його зазвичай у великих кількостях. Надмірне вживання пива призводить до серйозних проблем зі здоров’ям.

 1. Шкода пива для шлунка

Пиво не є сильноалкогольним напоєм, але деякі його сорти містять до 12-14% чистого спирту. Це означає, що при вживанні 1 літра пива ви випиваєте більше 100 мл спирту, і все це разом з рідиною, яка знаходиться в стані бродіння. Така «гримуча суміш» роз’їдає слизову оболонку шлунка, а також отруює організм продуктами розпаду.

Численними дослідженнями було доведено, що особи, які регулярно вживають пиво, мають проблеми з травленням. Причина в тому, пиво сприяє загустінню шлункового соку, через що погіршується травлення. Так розвивається алкогольний гастрит, що супроводжується болями в животі, порушенням стільця і відчуттям гіркоти у роті.

2. Як пиво шкодить печінці

Як і будь-який інший алкогольний напій, пиво завдає удар по печінці. Небезпека пива в тому, що його, як правило, вживають у великих кількостях. Печінка отримує велике навантаження не тільки від алкоголю, але і від нездорової їжі, якою часто закушують пиво (копчена риба, чіпси, сухарики). Така закуска до пива рясніє ароматизаторами, консервантами, підсилювачами смаку та іншими добавками, що надають токсичну дію на печінку.

В осіб, які часто вживають пиво, нерідкі випадки хронічного гепатиту, який довгий час протікає безсимптомно.

 3. Навантаження на нирки

Як відомо, пиво має виражений сечогінний ефект. При такому активному виділення сечі з організму вимиваються життєво необхідні речовини. Крім того, закуска до пива, містить багато солі, сприяє накопиченню рідини. Таким чином, організм отримує величезне навантаження, а механізм підтримки водно-сольового балансу дає збої. Погано функціонуючі нирки призводять до набряклості, втоми і болю в ногах, частих застуд і порушення функцій серця.

У важких випадках при пивному алкоголізмі в нирках відмічаються і органічні порушення, що призводять до відмирання ниркових тканин.

4. Зловживання пивом і хвороби серця

При вживанні пива алкоголь швидко всмоктується в кров, викликаючи розширення судин. Часте вживання пива може привести до варикозного розширення вен, а у важких випадках – і розширення камер серця, що чітко проглядається при рентгенограмі.

При пивному алкоголізмі люди нерідко скаржаться на збої в серцевому ритмі, слабкість і задишку навіть при найменших фізичних навантаженнях. У таких випадках істотно зростає ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

 5. Пиво порушує гормональний фон

Як відомо, при виробництві пива використовується хміль, який і надає напою характерний гіркуватий присмак. Але в хмелі міститься велика кількість фітоестрогенів – рослинних аналогів жіночих статевих гормонів. Якщо пиво вживати у великих кількостях, то це може призвести до зміни гормонального статусу у чоловіків. Можливо навіть зміни зовнішності (вона стає більш жіночною) і тембру голосу. Також збільшується розмір молочних залоз, а жир починає відкладатися на стегнах і сідницях.

Звіди висновок: пийте сидр)))


Повернутися
26.02.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...