ЧИСТОТА БЕЗ «ХІМІЇ»

Зараз в магазинах величезний асортимент засобів для наведення чистоти і порядку у ванних кімнатах. На превеликий жаль, всі вони зроблені за допомогою хімічних речовин і кислот, а це шкідливо для здоров’я. Багато хто з нас навіть не замислювалися, а можливо ніколи не знали, що можна обійтися без хімії, а приготувати натуральні засоби та з успіхом застосовувати у себе в будинку. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся багато корисних порад господиням, навчитеся і зможете застосовувати їх у себе в будинку.

1. Легко видаляється наліт на хромованих поверхнях за допомогою зубної пасти. Нанесіть її на поверхню, дайте трохи підсохнути, потім видалити губкою з миючим матеріалом.

2.Дуже часто наліт утворюється на кранах і змішувачі. Застосуйте лимон, розрізавши його на часточки і покладіть ці часточки на крани і змішувачі у ванній кімнаті. Почекайте 30 хвилин, потім зніміть часточки. Вам залишилося обполоснути ці частини водою і натерти м’якою тканиною. Ви не тільки видаліть наліт, але і додасте дзеркальний блиск вашої сантехніки.

 3.У ванній забруднилася керамічна плитка і на ній є мильний наліт? Візьміть губку з чиститься поверхнею, змочіть в соку лимона. Забруднення зникнуть без всяких зусиль. Також потріть плитку м’якою тканиною до дзеркального блиску.

 4.Наліт на кахельної плитці можна видалити за допомогою оцту. Розігрійте оцет, візьміть не дуже жорстку зубну щітку, занурте в оцет і починайте не дуже сильно терти. Як тільки шви висохнуть, пройдіться по ним крейдою. Залишки крейди потім видалити м’якою сухою ганчірочкою.

 5.Кахельну плитку можна почистити содою. Змочіть кахельну плитку і натріть содою. Залиште все це на 10 хвилин, потім знову потріть, змийте водою.

 6. Можна чистити кахельну плитку гірчицею. Гірчицю нанести на губку, потріть і змийте. Витріть сухою м’якою ганчіркою.

 7. Застарілий наліт на раковинах і кранах можна видалити за допомогою оцту і води. Візьміть по 1 частини оцту і води, додайте 5 крапель нашатирного спирту. Суміш вилийте в пляшку з розпилювачем, нанесіть і залиште на 30 хвилин. Потім Вам залишиться тільки потерти і змити водою забруднені місця.

 8.Сік лимона допоможе вимити вашу ванну до дзеркального блиску. Візьміть склянку лимонного соку і губку. Цим соком покрийте ванну на годину, після потріть і обполосніть. Це лимонне засіб підходить для акрилових і емальованих ванн.

 9.За допомогою лимонного соку засяє і ваше дзеркало. Потрібно розприскати на дзеркало сік лимона і залишити на 10 хвилин, після залишиться тільки натерти дзеркало.

 10. З допомогою соку лимона можна почистити унітаз від бруду і бактерій. Для цього сік лимона потрібно налити в пляшку з розпилювачем, розпорошити і залишити на 15 хвилин, потім почистити унітаз і змити. Унітаз буде, як новий.

 11. За допомогою оцту і соди видаляються важкі плями на ванні. Змочуємо рясно оцтом такі місця і посипаємо содою, залишаємо на 10 хвилин, потім потрібно потерти ці місця і змити.

 12. Приготуйте гель з мила. Таким гелем можна помити також ванну кімнату. Всі обмилки від мила складіть у літрову банку, залийте окропом. Пройде деякий час, і у Вас з’явиться відмінний безкоштовний гель, який здатний відмити багато.

 13. Кахельну плитку можна натирати губкою, змоченою в нашатирному спирті. Вона знову заблищить.

 14. Позбутися від накипу в пральній машині можна за допомогою лимонної кислоти або лимонного соку. Раз на три місяці відсік для порошку засинайте склянку лимонного соку або 100 грам лимонної кислоти. Поставте програму машини на тривалу прання при великій температурі.

Натуральний миючий засіб

 Приготуйте натуральний миючий засіб, який з успіхом підійде для догляду за сантехнікою і для миття посуду. Воно екологічно чисте, не викликає алергії, не сильно сушить руки. Добре змиває вапняний наліт.

 Склад миючого засобу: 250 грам соди, 2 склянки води і шматок дитячого мила. Приготування: натираємо шматок мила, додаємо склянку води, збиваємо, Потім ще додаємо воду і додаємо соду. Збиваємо ще. Повинна вийти маса, що нагадує пасту.


Повернутися
12.02.2016
Категорія: Господар
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...