ГАРДЕРОБ, ЯКИЙ… ВБИВАЄ

Нашкодити організму може не тільки те, що ми їмо чи п'ємо, а й те, що носимо. Деякі речі з гардероба можуть завдати непоправної шкоди. В гонитві за модою на це мало звертають уваги. Усі носять, отже треба купувати й собі. Відомо, що туфлі на високих підборах не приносять особливої користі здоров'ю. Та виявляється й кеди шкідливі.

Капронові колготи

Такі колготи будуть доречними в теплу весняну погоду, але не в холоди. Від носіння капронових колгот взимку може розвинутися цистит та інші захворювання сечостатевої системи. Вони зроблені з синтетичного матеріалу, який теж може бути причиною розвитку хвороб сечостатевих захворювань, адже добре утримують вологу, що створюють середовище для розмноження бактерій.

Стрінги

Шкоди від стрінгів більше, ніж користі. ВІд них може з'явитися запалення сечового міхура. Причина у вузькій смужці тканини, яка врізається в слизову статевих органів. Від цього розвивавється геморой і переносяться бактерії із заднього проходу в статеві органи.

Туфлі на високих підборах

Таке взуття стає причиною плоскостопості, пошкодження зв'язок, розтягнення м'язів, застою крові в ногах і появи варикозу. Також, від частого носіння каблуків, болить спина, так як збільшується навантаження на хребет. Варто вибирати моделі на стійкому каблуці або платформі і носити їх не щодня.

Бюстгальтери "пуш-ап"

Бюстгальтери "пуш-ап" збільшують ризик розвитку раку грудей у 20 разів. Вченими доведено, що ті жінки, які носять їх більше 8 годин на день, схильні до застою крові в грудях. Від цього можуть запалюватись молочні залози.

Кеди

Особливо шкідливі кеди на гумовій підошві або на плоскому ходу, так як таке взуття не має підйому. Це провокує розвиток плоскостопості і збільшує навантаження на хребет.

Корсети

Постійне сильне затягування корсета призводить до пошкодження м'язів спини, порушує кровообіг і запалює лімфовузли.

Великі сумки

Місткі сумки зручні тим, що в них можна помістити все що потрібно, тим більше, що це зараз модно. Але постійне носіння важкої сумки стає причиною головних болів, втоми і викривлення хребта.

Вузькі джинси з низькою посадкою

Часте носіння вузьких джинсів здавлює органи малого тазу і порушує кровопостачання. В результаті порушується робота репродуктивного жіночого органу - матки, також страждає сечовий міхур, погіршується моторика кишечника і виникають запори. До того ж, фарбовані джинси, які щільно прилягають до тіла стають причиною алергії та дерматиту.

В'єтнамки

В'єтнамки ніяк не фіксуються на нозі. Щоб утримати їх м'язи постійно напружуються. Це призводить до болів в литках і щиколотках.

Не варто повністю відмовлятися від носіння "шкідливих" речей. Достатньо просто не носити їх щодня.


Повернутися
12.02.2016
Категорія: Життя
Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...