На Маланку — в Ріо! Ріо-де… Горшова!

Кожного року увечері 13 січня… уся свідома громадськість Тернополя і не тільки сідає в маршрутки, автобуси та автівки і рушає у напрямку Горошови Борщівського району. Ось уже добрий десяток років поспіль під Старий Новий рік маршрут “мисливців

Рекордний… Тернопіль!

Тернопільська «Книга рекордів» вже назбирала сім досягнень «Книга рекордів Тернополя» була створена лише в липні минулого року. Станом на зараз там офіційно зафіксували сім рекордів. Першим у книгу рекордів потрапив флеш-моб, організований 20

А ви їли бульбу з пательні?

Карта діалектів Західної України   Говорити зі співрозмовником однією мовою — ще не гарантія стовідсоткового розуміння. У різних регіонах України існують свої колоритні домішки діалектизмів.  Для людини, котра володіє тільки літературною

Бучач і Чортків увійшли у п'ятірку найкрасивіших в Україні

Українське туристичне видання «Ukraine is» опублікувало ТОП-5 найкрасивіших маленьких міст нашої країни. До цього списку двічі потрапила і Тернопільщина.  Зокрема, як повідомляє першоджерело, одним із таких міст є Чортків. Тут дійсно є на що

Тернопільські вундеркінди покажуть власні винаходи

У рамках відзначення Дня дитячих винаходів, або ж Дня дітей-винахідників (Kid Inventors ‘Day), в Центрі Науки Тернополя 20 січня з 10:00 до 18:00 відбудеться виставка дитячих робіт Тернопільщини. На виставці знайдуть своє поцінування винаходи

5 професій, попит на які зросте у 2018 році

Автоматизація та штучний інтелект впливають на поточні професії і повністю змінять ринок праці майбутнього: це призведе до скорочення робочих місць, а необхідність в деяких професіях і зовсім відпаде  MIT Technology Review підготував топ-5

Не вистачає грошей на яловичину – їдять курятину

Українці надають перевагу курятині — найдешевшому м’ясу. У 2017 році частка курятини у раціоні збільшилася до 47% при нормі споживання 38%. А от яловичини недоїдають. Частка споживання становить 16%, а має бути 25%. Дієтологи кажуть, що будь-яке

Вирощування тютюну приносить пристойний дохід

Нині ціни на цигарки постійно підвищуються, саме час подумати, як із цього скористати. А справа -- вигідна. У цьому на власному досвіді переконався Валерій Покотило, який вирощує цю культуру вже четвертий рік. ...Невеличкі рослинки з ящиків для

Яку воду ми п’ємо, а яку – варто пити?

Вода є одним з основних продуктів, необхідних людині для повноцінного життя. Саме з води ми отримуємо найбільшу кількість мікроелементів. І якщо без їжі людина може прожити декілька тижнів, то без води – лише декілька днів. Отже, її важливість, а

Небезпечний...манікюр

Звичка робити манікюр у салоні, використовуючи для зміцнення нігтів не природні компоненти дієти (з високим вмістом кальцію і вітаміну D) і природні речовини для процедур (наприклад, лимонного соку), а хімічні сполуки у вигляді гелів, визнана

Несолоне, несолодке, нежирне…

Дієтологи стверджують, що найшкідливіші для нашого здоров’я продукти це сіль, цукор, вершкове масло і продукти з білого борошна. Якщо ви всерйоз задумалися про правильне харчування і вирішили виключити з раціону сіль, то варто вирішити питання

Індекси споживчих цін у грудні 2017 року

За даними Державної служби статистики України індекс споживчих цін по Тернопільській області у грудні 2017 року по відношенню до листопада 2017 року становив 100,6%, з початку року – 113,3%, по Україні – 101,0% та 113,7% відповідно.

Анекдоти

На базарi: — А це кросівки якого виробництва? — Німецькі! — А от, дивiться, всередині під устілкою написано китайські! — Для нормальних людей німецькі, а для допитливих — китайські!  * * * — Мамо, сьогодні до мене в гості прийдуть три

ЗВЕРНЕННЯ АНДРІЯ ЗАКРЕВСЬКОГО

Ми з вами живемо в епоху криз. І про яку кризу ви б не подумали, читаючи ці рядки - політичну, економічну, національну, релігійну і так до безконечності, йдеться насамперед про їх «прародительку» - кризу гуманності. Саме вона породжує глибоку ерозію

Гороскоп

Овен. Головне — бути активним і послідовними протягом усього тижня. Поставте мету і досягайте її. Небажано легковажно роздавати обіцянки, з їх виконанням буде вельми проблематично.

Колонка
Андрія Закревського
Шановні Тернополяни!

Те, що відразу нас не вбило, вбивало нас довго і повільно.  Ми вже не святкуємо Новий рік — ми святкуємо те, що вижили в старому. Рік, що минає, був ще одним роком у воюючій країні, зі всіма витікаючими звідси наслідками. Я не хочу підбивати його підсумки. Бо підбивати підсумки  — це ніби креслити жирну риску під виконаними математичними діями в стовпчик: ось тут ми додали (друзів, грошей, проблем, перспектив — потрібне підкреслити),  відняли (друзів, грошей, проблем, перспектив, ну, ви зрозуміли…), помножили на щоденні будні, поділили на нереалізовані плани і —  що отримаємо в «сухому залишку»? Якою цифрою це підсумувати і де, зрештою, знайти «задачник», аби подивитися правильну відповідь, — якщо вона узагалі існує?..

Кожен із нас на Новий рік починав нове життя, але вистачало його ненадовго, тому що жити-то треба... Новий рік — це симулякр. 1 січня —  звичайний день, такий самий, як і всі інші, якщо тільки ви не переборщили з алкоголем чи олів’є напередодні. Почати життя з «табули раси», змінити його, зробити усе те, до чого не доходили руки попередні 365 днів можна будь-коли, не чекаючи, коли впаде остання голка з ялинки, яка тоскно припадає пилом у кутку.

 Усі ми мали великі надії, багато робили для того, щоб усе, про що мріяли, збулося. Комусь це вдалося, комусь ні, проте в усіх нас є одне спільне: Новий рік дає нам надію на майбутнє. Його сила — в його семантиці. Цокаючись бокалами з шампанським, усі ми віримо, що новий (свіжий, ще в хрумкій упаковці) рік, що маячить попереду, подарує нам нове життя — правильне, успішне, з високими цілями та досягненнями. І, загадуючи під святковий передзвін бажання, стискаємо кулаки: агов, ти, те, що нас не вбило, —  начувайся, бо тепер наша черга...